Go to Top

FOTO

Koncerti studenata FU

Fakultet umetnosti organozovao je niz manifestacija povodom obeležavanja značajnog jubileja – pola veka uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada Univerziteta u Nišu. Koncerti studenata FU pod nazivom "Vivat Academia" i "Vivat musica" održani su 08. i 09. juna 2015. godine u Koncertno-izložbenom prostoru FU. Foto: Vanja Keser i Dejan Ristić, student Departmana za primenjene umetnosti.

23 Photos

Promocija počasnog doktora Univerziteta u Nišu prof. dr Dimitrija Bužarovskog

Doktora Dimitrija Bužarovskog, redovnog profesora sa Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta Sveti Kiril i Metodij u Skoplјu, Makedonija, i saradnika Fakulteta Umetnosti Univerziteta u Nišu, rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Dragan Antić, promovisao je u počasnog doktora Univerziteta, na svečanosti održanoj 10. juna 2015. godine u Velikoj sali Univerziteta. Počasni doktor Univerziteta u Nišu profesor Bužarovski je prikazao video performas pod nazivom „Niške godine“, u kojem je prikazan njegova saradnja sa Fakultetom umetnosti u Nišu. Svečana dodela počasnih zvanja obogaćena je bogatim umetničkim programom koji su izveli profesori i studenti Fakulteta umetnosti.

10 Photos

Izložba DIPLOMA 2015 master studenata Departmana za likovne umetnosti FU

Izložba "DIPLOMA 2015" master studenata Departmana za likovne umetnosti Fakulteta umetnosti je deo proslave 50 godina postojanja Univerziteta u Nišu. Svečano otvaranje izložbe održano je u sredu 10. juna 2015. sa početkom u 18 sati u Paviljonu u Tvrđavi. "Cilј i smisao umetničke prezentacije mladih autora je upoznavanje šire akademske javnosti sa stvaralaštvom slikara koji su svoje profesionalno obrazovanje stekli na master studijama u tekućoj akademskoj godini. Ovom izložbom Fakultet umetnosti u Nišu, kao najmlađi fakultet Univerziteta u Nišu, umetničkim sadržajima doprinosi raznovrsnosti i bogatstvu programa proslave značajnog jubileja. Izložbu sačinjavaju slike devet autora koji su studije završili u klasama četiri profesora Slikanja: Jovana Pržić i Ana Marković, klasa prof. mr Đuro Radonjić; Aleksandra Pavlović, klasa prof. mr Zoran D. Kostić; Ivan Mitić, Milica Kostić, Danijela Dimitrijević i Jelena Milićević, klasa prof. mr Katarina Đorđević; Savina Tomanović Kostov i Žaneta Marinković, klasa vanr. prof. mr Bratislav Bašić." mr Katarina Đorđević. Foto: Aleksa Milošević , student Departmana za primenjene umetnosti

24 Photos

Koncerti profesora FU

Univerzitet u Nišu 2015 godine obeležava značajan jubilej – pola veka uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada. Tim povodom, profesori Fakulteta umetnost u Nišu nastupili su na koncertima pod nazivom "Kings of music" u galeriji Sinagoga u sredu 10. juna i četvrtak 11. juna 2015. godine. Foto: Dejan Ristić, student Departmana za primenjene umetnosti.

21 Photos

Postmoderne priče“ Izložba profesora i doktoranata studenata Univerziteta „Sv. Kliment Ohridski“ iz Sofije

Izložba "Postmoderne priče" profesora i doktoranada Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta "Sv. Kliment Ohridski" iz Sofije, Bugarska održana je u četvrtak 11. juna 2015. godine na dve lokacije. Izložba doktoranata i performans realizovani su u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu dok je izložba profesora iz Sofije svečano otvorena u Univerzitetskoj biblioteci "Nikola Tesla". Izložba je rezultat međunarodne saradnje Fakulteta umetnosti iz Niša i organizuje se u sklopu obeležavanja jubileja 50 godina Univerziteta u Nišu. Radovi otkrivaju promene koje se dešavaju u svesti „postmodernog čoveka“ percepcijom tradicionalnih postupaka, vrednosti, verovanja, shvatanja. Svaki umetnik je stvorio rad baziran na ovom konceptu, u kojem interpretira tradicionalne priče i mitove u kontekstu savremenog života. Foto: Vanja Keser

21 Photos

Svečani koncert Orkestra Fakulteta umetnosti u Nišu povodom 50 godina Univerziteta u Nišu

U petak 12. juna 2015. godine u Narodom pozorištu u Nišu sa početkom u 19 časova organizovan je svečani koncert Orkestra Fakulteta umetnosti u Nišu sa gostima povodom obeležavanja značajnog jubileja – pola veka uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada Univerziteta u Nišu. Foto: Dejan Ristić, student Departmana za primenjene umetnosti.

26 Photos

Izložba nastavnika i saradnika Fakulteta umetnosti povodom 50 godina Univerziteta u Nišu

Svečano otvaranje izložbe nastavnika i saradnika Fakulteta umetnosti u Nišu povodom 50 godina Univerziteta u Nišu održano je u ponedeljak 15. juna 2015. u Galeriji "Srbija" sa početkom u 18 časova. Foto: Aleksa Milošević , student Departmana za primenjene umetnosti.

28 Photos

Izložba “DIPLOMA 2015″ Master studenata Odseka za primenjene umetnosti

Izložba Master studenata Odseka za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti pod nazivom "DIPLOMA 2015" svečano je otvorena 17. juna 2015. godine sa početkom u 19 sati u Paviljonu u Tvrđavi. Studenti Master studija Odseka za primenjene umetnosti FU u Nišu su Bratislav Radenković, Vladimir Stojanović, Dušan Tatalović, Jefimija Kocić, Miljan Ristić, Marko Nikolić, Marijana Janković, Ninoslava Girić, Sara Pavić, Sanja Đorđević. Foto: Dejan Ristić , student Departmana za primenjene umetnosti.

25 Photos