Go to Top

FOTO

Izložba i koncert studenata Fakulteta umetnosti u Nišu

U ponedeljak 30. novembra 2015. godine povodom proslave 13 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu održana je izložba i koncert studenata Fakulteta u Koncertno-izložbenom prostoru FU. Na izložbi pod nazivom "SLIKE i KALIGRAFIJE" izložene su slike studenata sa Departmana za likovne umetnosti i Kaligrafije studenata sa Departmana za primenjene umetnosti. Na koncertu su izvedena vrhunska dela klasične muzike u interpretaciji studenata Departamana za muzičku umetnost. / Autori fotografija su Dejan Ristić i Nikola Đorđević, studenti Departmana za primenje umetnosti.

62 Photos

Izložba i koncert profesora i saradnika Fakulteta umetnosti u Nišu

U utorak 01. decembra 2015. godine povodom proslave 13 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu organizovana je izložba i koncert profesora i saradnika Fakulteta. Izložba nastavnika i saradnika svečano je otvorena u Galeriji Univerziteta, Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ dok je koncert održan u Koncertno-izložbenom prostoru FU. / Autori fotografija su Dejan Ristić i Nikola Đorđević, studenti Departmana za primenje umetnosti.

35 Photos

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu održana je u četvrtak, 03. decembra 2015. godine u Koncertno-izložbeni prostor FU. Na svečanosti prisutnima su se obratili prof. dr Suzana Kostić, dekanka Fakulteta umetnosti i prof. dr Nenad Pavlović, prorektor za naučni rad i izdavačku delatnost Univerziteta u Nišu. Na ovoj važnoj godišnjici Fakultet je iskoristio priliku da se priznanjima oduži onima koji su se ugradili u temelјe ove naučne i umetničke institucije i istrajno doprineli razvoju i afirmaciji Fakulteta. Savet Fakulteta umetnosti u Nišu, dodelio je Plaketu Fakulteta, kao visoko priznanje, Niškom simfonijskom orkestru, Narodnom pozorištu u Nišu i doc. spec. Milošu Mijatoviću. Dodeljen je prigodni poklon profesoru Fakulteta umetnosti u penziji prof. mr Đuru Radonjiću a Savet Fakulteta dodelio je i Zahvalnice prodicama Jaćimović i Aleksić, za donaciju legata kojim su dale doprinos razvoju Fakulteta kao i porodici Krstić i Galeriji Art 55 za doprinos razvoju Fakulteta različitim donacijama. Dodeljene su i Pohvalnice najboljim studentima Fakulteta Nikoli Đorđeviću, Stefanu Dimitrijeviću, Savini Tomanović Kostov i Marku Milisavlјeviću. U programu svečanosti autentičnim umetničkim izrazom predstavili su se profesori, saradnici i studenti Departmana za muzičku umetnost. / Autori fotografija su Dejan Ristić i Nikola Đorđević, studenti Departmana za primenje umetnosti.

58 Photos

Donatorski koncert za Niški simfonijski orkestar

Donatorski koncert za kupovinu engleskog roga za Niški simfonijski orkestar održan je u četvrtak, 03. decembra 2015. godine u Sali Niškog simfonijskog orkestra. Koncert je realizovan u saradnji sa Niškim simfonijskim orkestrom i Ambasadom Kraljevine Španije u Beogradu a povodom proslave 13 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu. Na koncertu su nastupili Kamerni orkestar "Concertante" Fakulteta umetnosti, Ansambl duvača Orkestra Fakulteta umetnosti i Niški simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom, specijalnog gosta iz Španije, Victora Correa-Cruza a kao solisti nastupili su profesori Fakulteta: Aleksandra Ristić, mecosopran, Anđela Bratić, flauta, Vesna Petković, gitara i Miljan Bjeletić, harmonika. Na programu su se pored kompozicija Mocarta, Albeniza, Rodriga, Pjacole, Vilalobosa, Servantesa, Mifuna i Masotija našla i dela niških autora Dragana Tomića i Bratislava Zlatkovića, profesora Fakulteta umetnosti. / Autori fotografija su Dejan Ristić i Nikola Đorđević, studenti Departmana za primenje umetnosti.

38 Photos