Go to Top

FOTO

Izložba i koncert studenata Fakulteta umetnosti u Nišu

U ponedeljak 01. decembra 2014. godine povodom proslave 12 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu održana je izložba i koncert studenata Fakulteta u Koncertno-izložbenom prostoru FU. Na izložbi izložene su slike studenata sa Departmana za likovne umetnosti i studenata sa Departmana za primenjene umetnosti. Na koncertu su izvedena vrhunska dela klasične muzike u interpretaciji studenata Departamana za muzičku umetnost.

151 Photos

Koncert profesora i saradnika Fakulteta umetnosti u Nišu

U utorak 02. decembra 2014. godine povodom proslave 13 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu organizovana je koncert profesora i saradnika Fakulteta u Koncertno-izložbenom prostoru FU.

7 Photos

Promocija legata Tomislava Aleksića

Promocija Legata Tomislava Aleksića, održana je u utorak, 02. decembra 2014. godine u zgradi Dekanata, u okviru manifestacija proslave 12 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu. Obrada i sređivanje svake lične biblioteke predstavlja svojevrsan izazov pri čemu se na specifičan način sagledava neka ličnost i upoznaje sfera njegovog interesovanja, stvaralaštva i doprinosa. Ličnu biblioteku poznatog niškog muzičara, Tomislava Aleksića, Biblioteka Fakulteta umetnosti imala je čast da primi, preuzme i obradi od članova njegove porodice. Kao posebna bibliotečka celina fond lične biblioteke, čuva se kao celina zbog svoje kulturne, naučne, istorijske ali i zavičajne vrednosti, ali i zbog značaja i ugleda ličnosti koja je biblioteku formirala i posedovala.

11 Photos

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu održana je u sredu 03. decembra 2014. godine u Koncertno-izložbeni prostor FU. Na svečanosti prisutnima su se obratili prof. dr Suzana Kostić, dekanka Fakulteta umetnosti i prof. dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu. Na ovoj godišnjici Fakultet je iskoristio priliku da se priznanjima oduži onima koji su se ugradili u temelјe ove naučne i umetničke institucije i istrajno doprineli razvoju i afirmaciji Fakulteta. Savet Fakulteta umetnosti u Nišu, dodelio je povelju prof. mr Đuru Radonjiću. Plakete Fakulteta, kao visoko priznanje, dodeljene su Studentskom kulturnom centru, Niškom kulturnom centru. Dodeljene su i Pohvalnice najboljim studentima Fakulteta Aleksandru Kneževiću, Dunji Ćirić i Miljanu Ristiću.U programu svečanosti autentičnim umetničkim izrazom predstavili su se profesori, saradnici i studenti Departmana za muzičku umetnost. / Autori fotografija su studenti Departmana za primenje umetnosti.

33 Photos

Izložba profesora i saradnika Fakulteta umetnosti u Nišu

U sredu 03. decembra 2014. godine povodom proslave 13 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu organizovana je izložba i koncert profesora i saradnika Fakulteta. Izložba nastavnika i saradnika svečano je otvorena u Galeriji Univerziteta, Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ dok je koncert održan u Koncertno-izložbenom prostoru FU.

16 Photos