Go to Top

EDI(c)T Festival

Tim udruženja studenata Fakulteta umetnosti u Nišu  ARTEF, u saradnji sa profesorom Fakulteta umetnosti Pericom Donkovim i partnerom na projektu, galerijom ART55, organizovaće, u periodu od 27. juna do 2. jula festival EDI(c)T. Festival će u šest dana, u galeriji Art55 (Ulica Ćirila i Metodija 17a) predstaviti studentske radove u oblastima vizuelne i muzičke umetnosti.

 

"Festival (EDIcT) osmišljen je sa namerom da ukaže na mlade umetnike, studente umetnosti, koji su po prirodi stvari željni uređivanja i promena. Okosnica ove ideje potiče od udruženja studenata koje deluje pod imenom Artef i bavi se okupljanjem, prezentacijom i promocijom vizuelnih i muzičkih umetnosti. Naravno, pod sistematskim delovanjem se pretpostavlja i građenje svesti o kulturi i umetnosti.

U godini kada naš Fakultet slavi deset godina postojanja, ovako zamišljen Festival je još jedan doprinos, skretanje pozornosti, na ovu mladu obrazovnu ustanovu, a dodavanjem slova C u edit (edict) želeli smo da se priključimo proslavi velikog jubileja hrišćanstva. Ovo naše predstavljanje zamišljeno je tako da, osim likovnih radova sa temom linija, prikaže i kratke studentske filmove, a uključen je i nastup kolega sa Odseka za muzičke umetnosti. Ubeđen sam, zajedno sa studentima koji su osmislili i realizovali ovaj projekat, da će pozornost javnosti biti značajna i da će naši zacrtani ciljevi dopreti do onih kojima su namenjeni, a to su pre svega mladi."

Prof. mr Perica Donkov