Go to Top

Koncert pijanista Miše Dacića i Ivana Novakovića na 40. NIMUS-u

Četvrte večeri 40. NIMUS-a, publici će se predstaviti pijanisti iz Niša Miša Dacić, gostujući profesor na Fakultetu umetnosti i Ivan Novaković, docent na Fakultetu umetnosti u Nišu. Koncert će biti održan 6. novembra u Koncertno – izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu (Knjaževačka 2a), sa početkom u 20h. Karte se mogu kupiti na blagajnama Niškog simfonijskog orkestra i Niškog kulturnog centra po ceni od 400, odnosno 250 dinara za đake i studente.

 

Program

S. Prokofjev - Pepeljuga, op.87 - Svita iz Baleta za dva klavira u obradi Mihaila Pletneva
S. Rahmanjinov - Simfonijske igre, op.45 - Obrada za dva klavira S. Rahmanjinova 

 

Miša Dacić je pijaista nove generacije, koji već ima niz koncerata u značajnim koncertnim dvoranama u svetu. Nakon učešća na Festivalu Marte Argerič i senzacionalnog Američkog debija na Internacionalnom Pijanističkom Festivalu u Majamiju, Dacić je nastupio na nekim od najprestižnijih festivala širom SAD-a kao što su Gilmor Festival i „Rajzing Stars“. Karijera ovog uspešnog pijaniste obuhvata kako solističke tako i nasupe sa orkestrima na kocertnim serijama širom Severne, Srednje i Južne Amerike, Evrope, Bliskog Istoka i Japana.

Ivan Novaković je dobitnik više nagrada, a između ostalog i Izuzetne nagrade za uspeh i Plakete najboljem studentu Akademije umetnosti u Novom Sadu. Sa orkestrom je prvi put nastupio sa 15 godina svirajući Grigov koncert za klavir, da bi kasnije, takođe sa orkestrom izvodio i klavirske kocerte Bramsa, Čajkovskog, Šostakoviča, Rahmanjinova i Baha. Sarađivao je sa eminentnim dirigentima: Dejanom Savićem, Milenom Injac, Jasminom Novokmet i Le Fi Fijem.