Go to Top

II nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem – Balkan Art Forum 2014

II nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem - Balkan Art Forum Niš 2014. održaće se 10. i 11. oktobra 2014. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu. Svečano otvaranje skupa održaće se u Velikoj sali Univerziteta u Nišu 10. oktobra 2014. sa početkom u 11 sati.

Naučni skup ima za cilj zajedničko okupljanje umetnika, pedagoga, teoretičara, naučnika i praktičara koji bi svojim idejama, inovacijama, istraživanjima u oblasti umetnosti i konkretnim predlozima podstakli unapređenje umetničko - pedagoške teorije i prakse. Tema II naučnog skupa BARTF 2014. je: UMETNOST I KULTURA DANAS: DUH VREMENA I PROBLEMI INTERPRETACIJE.

Sesije Naučnog skupa:
- Muzikološka istraživanja
- Teorija i analiza
- Psihološka istraživanja umetnosti
- Pedagoška istraživanja
- Umetnost u društvu
- Vizuelne umetnosti
- Književnost

Umetnički program ovogodišnjeg Foruma obuhvata predstavljanje stvaralačkih opusa kompozitora prof. mr Smiljane Vlajić, kao predstavnika Srbije i umetnice doc. dr Laure Dimitrove, kao predstavnika Republike Bugarske. Prezentacije će se održati 10. oktobra 2014. sa početkom u 20 sati u Koncertno - izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a.

Umetnički program biće upotpunjen i promocijom drugog diskografskog izdanja Fakulteta umetnosti u Nišu 11. oktobra 2014. na Fakultetu umetnosti u 14 sati. O izdanju će govoriti doc. dr Sonja Cvetković.