Go to Top

Izložba nastavnika Fakulteta umetnosti “Radovi na papiru” u Bugarskoj

Izložbu nastavnika i saradnika Fakulteta umetnosti u Nišu "Radovi na papiru" svečano je otvorila prof. mr Katarina Đorđević, prodekan za kvalitet i međunarodnu saradnju na Fakuletu umetnosti u Nišu, u utorak 21. marta 2017. godine sa početkom u 17 sati u Galeriji "Rafael Mihajlov" u Velikom Trnovu, Bugarska.

.

Galerija poseduje 14 posebnih izložbenih prostora koji se prostiru na 3 sprata.

.

Tom prilikom delegacija Fakulteta umetnosti u Nišu, na čelu sa dekankom prof. dr Suzanom Kostić, posetila je Velikotrnovski univerzitet "Sveti Kiril i Metodij" i na sastanku sa rektorom univerziteta prof. dr Hristom Bondžolovim potvrđena je već dugogodišnja saradnja ovog Univerziteta i Fakulteta umetnosti u Nišu.

.

Tokom posete sa dekanom Velikotrnovskog Fakulteta likovnih umetnosti prof. mr Borisom Želev Georgievim, precizirana je izložbena aktivnost studenata i profesora. Sa prof. Ljutakov obišli su vajarske klase tog fakulteta.

.

Sa dekankom Pedagoškog fakulteta prof. dr Venkom Kutevom Cvetkovom dogovoren je početak saradnje dva fakulteta kroz naučne skupove, koncerte i druge aktivnosti. Pedagoški fakultet krase vitraži i mozaici koje su radili studenti Fakulteta likovnih umetnosti Veliko Trnovo.