Go to Top

Izložba radova studenata Departmana za primenjene umetnosti “STOP 2″ u Ćupriji

Izložba radova studenata sa Departmana za primenjene umetnosti "STOP 2"  otvorena je u Muzeju Horeum Margi-Ravno u Ćupriji, u petak, 08. decembra 2017. godine, sa početkom u 18 časova. Izloženi radovi realizovani u okviru predmeta Grafičke komunikacije nastavak su vizuelne retorike (izložba STOP - ŽIVOT) vođene idejom da se javnosti predoče globalni problemi u kojima se neke životinjske vrste nalaze. Mentori: Anita Milić, docent i Miljana Radenković, asistent.

"Da su umetnici najbolji ambasadori neke Zemlje potvrđuju studentski radovi realizovani na predmetu Grafičke komunikacije, studijskog programa za Grafički dizajn, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, pod mentorstvom doc. Anite Milić i asis. Miljane Radenković.

Izložba STOP 2 nastavak je vizuelne retorike (izložba STOP - ŽIVOT) vođene idejom da se javnosti predoče globalni problemi u kojima se neke životinjske vrste nalaze.

Na zahtev da se liše nepoželjne narativnosti i piktografski izraze, studentima je bilo od pomoći da grafičkom strukturom razotkriju istinu pomenutog problema i pokrenu borbu za očuvanjem životne sredine, da podignu svest o tome na kom nivou se vrši nasilje nad životinjama i eksploatacija određenih životinjskih vrsta, i nadasve, da suzbiju posledice.

Činjenica je da su žrtve neretko bespomoćne životinje, zato STOP nasilju nad životinjama!"