Go to Top

Nagrade studentima Departmana za primenjene umetnosti na konkursu “Svaka cigareta smeta”

Studenti III godine Fakulteta umetnosti na Departmanu za primenjene umetnosti osvojili su prve dve nagrade na nagradnom konkurs za studente umetničkih fakulteta u Srbiji za izradu plakata na temu "Svaka cigareta smeta".

Na konkursu, koji je organizovan povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima, 31. januara, prvu nagradu dobio je Filip Dukić, a drugu Emilija Milošević, studenti III godine Departmana za primenjene umetnosti, a u zvaničnoj selekciji su i radovi  Jelene Mladenović, Jefimija Kocić, Nine Girić i  Marka Nikolić, studenata Fakulteta umetnosti u Nišu. Mentor van. profesor Slavica Dragosavac, asistent Miljana Radenković.

Nagrađeni radovi biće predstavljeni na izložbi koja će biti organizovana uoči Nacionalnog dana bez duvanskog dima u petak 30. januara 2015. godine u 12h u Maloj Sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

Povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima Kancelarija za prevenciju pušenja Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" raspisala je nagradni konkurs za studente umetničkih fakulteta u Srbiji za izradu plakata na temu "Svaka cigareta smeta". Konkurs je bio otvoren do 1. decembra 2014. godine, a pobednici su osvojili vredne novčane nagrade: prva nagrada je u iznosu od 70.000, druga od 50.000 dinara, a treća nagrada u iznosu od 30.000 dinara i devet pratećih nagrada u iznosu od po 10.000 dinara. Dan bez duvanskog dima ima za cilj da ukaže na činjenicu da svaka cigareta, bila ona nikotinska ili elektronska, može da smeta, kako pušačima tako i osobama u okruženju, bez obzira na uzrast i pol. Pored nagradnog konkursa za studente, Kancelarija za prevenciju pušenja priprema posebne aktivnosti povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima, a do kraja godine će javnosti predstaviti i rezultate globalnog istraživanja o upotrebi duvana kod mladih.