Go to Top

Sakura stipendije

Razmislite o onome što vas je oduvek zanimalo u vezi sa Japanom, osmislite kreativnu ideju za istraživački rad i možda baš vi postanete dobitnik Sakura stipendije, za koju već petu godinu zaredom konkurs raspisuju Japan Tobacco International (JTI) i Ambasada Japana. Konkurs traje do 23. novembra i otvoren je za studente osnovnih i postdiplomskih studija sa svih akreditovanih akademskih univerziteta u Srbiji, kao i za istraživače koji nisu u stalnom radnom odnosu. Svi kandidati sa istraživačkim idejama za radove iz različitih oblasti u vezi sa Japanom su dobrodošli da se prijave – bilo da su to ekonomija, prava, političke nauke, filozofija, kultura i umetnost, japanski jezik i književnosti ili Kaizen.

Predlozi za istraživački rad podnose se putem formulara na sajtu www.sakurastipendije.rs. Do 15. decembra biće odabrano pet dobitnika, koji će biti u obavezi da završe radove do 1. jula 2016. godine.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato po prekrasnim cvetovima, ali i kao simbol sreće i prosperiteta. JTI i Ambasada Japana veruju da će upravo talentovani istraživači i studenti, kao što su dobitnici Sakura stipendije, doneti prosperitet Srbiji.