Go to Top

Promocija legata Tomislava Aleksića

Promocija Legata Tomislava Aleksića, održaće se u utorak, 02. decembra 2014. godine sa početkom u 12 sati u zgradi Dekanata, u okviru manifestacija proslave 12 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu.

Obrada i sređivanje svake lične biblioteke predstavlja svojevrsan izazov pri čemu se na specifičan način sagledava neka ličnost i upoznaje sfera njegovog interesovanja, stvaralaštva i doprinosa. Ličnu biblioteku poznatog niškog muzičara, Tomislava Aleksića, Biblioteka Fakulteta umetnosti imala je čast da primi, preuzme i obradi od članova njegove porodice. Kao posebna bibliotečka celina fond lične biblioteke, čuva se kao celina zbog svoje kulturne, naučne, istorijske ali i zavičajne vrednosti, ali i zbog značaja i ugleda ličnosti koja je biblioteku formirala i posedovala.
Značaj ovog legata možemo sagledati na više načina jer Fakultetu i korisnicima usluga biblioteke pruža informativnu, naučnu, kulturni ali i umetničku vrednost. To iz razloga što je fond legata raznovrstan i širokog spektra naučnih i umetničkih sadržaja. Ovakvim poklonom se zaveštava intelekturalno dobro jedne ličnosti sa obavezom da je mi sačuvamo za sledeća pokolenja, a time Fakultet čuva i duhovno blago umetnika, ali i sećanje na njehovu ličnost i delo.
Bibliografiju Legata Tomislava Aleksića možete pogledati OVDE.