Go to Top

Putujući studentski sajam

Pod pokroviteljstvom agencije Campus France, francuski instituti iz Beograda, Sofije, Skoplja i Podgorice, organizuju treći „Putujući studentski sajam” koji će se održati u holu Rektorata Univerziteta u Beogradu u ponedeljak 5.11.2012. godine od 10h do 17h. Studenti će ovom prilikom moći da dobiju informacije o studijama u Francuskoj kao i o frankofonim studijama u regionu. Ovaj jednodnevni sajam okupiće mnogobrojne predstavnike francuskih univerziteta, rukovodioce francuskih ili frankofonih studijskih programa u Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj ili Crnoj Gori, kao i predstavnike Frankofone univerzitetske agencije i programa Tempus i Erasmus Mundus. Da biste se dobro pripremili za univerzitetsku 2013-2014. godinu, dođite i informišite se o studijama u Francuskoj, francusko-srpskim programima i o mogućnostima finansiranja vaših studija! 

Putujući studentski sajam je i dobra prilika i pravo mesto da Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji pokrenu novu kampanju za dodelu stipendija Francuske vlade za Master 2 i doktorske studije u komentorstvu za univerzitetsku 2013/2014 godinu. Konkurs će biti otvoren od 5.11.2012. do 8.03.2013. godine. Stipendije koje dodeljuje Francuska vlada imaju za cilj jačanje veza i saradnje između Francuske i Srbije kao i podsticanje mobilnosti studenata.

Ogranak Campus France agencije u Srbiji odnedavno ima i lokalni sajt na srpskom jeziku www.srbija.campusfrance.org gde ćete na srpskom jeziku pronaći sve korisne informacije o studijama u Francuskoj!