Go to Top

V Međunarodno studentsko takmičenje komplementarnog klavira u Nišu

V Međunarodno studentsko takmičenje komplementarnog klavira biće održano u Nišu u periodu od 26. do 28. maja 2017 godine. Cilj takmičenja je podsticanje motivacije i afirmacije mladih umetnika kao i podsticanje njihovih personalnih kreativnih potencijala kroz izvođaštvo. Takmičenje, u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu, biće održano u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta (Knjaževačka 2a).
Ove godine Takmičare ocenjuje stručni žiri u sastavu: FRANK PETERS (Konzervatorijum van Amsterdam, ArtEZ konzervatorijumu - Arnhemu i Zwolleu), PARIS TSENIKOGLOU (Grčka), MARTA KRŽIĆ (Muzička akademija u Ljubljani, Slovenija), MILENA RAJKOVIĆ (Fakultet umetnosti u Nišu) i DRAGAN TOMIĆ (Fakultet umetnosti u Nišu).
Svečano otvaranje Takmičenja biće održano u petak 26. maja 017. godine u Koncertno-izložbenom prostoru FU na kome će nastupiti pijanista Paris Tsenikoglou iz Grčke. Ulaz na koncert je besplatan.
U nedelju 28. maja 2016. godine sa početkom u 15 sati na svečanom zatvaranju Takmičenja, nakon dodele diploma učesnicima, nastupiće nagrađeni studenti ovogodišnjeg Takmičenja.

Više informacija o takmičenju i programu takmičenja možete pročitati OVDE.